Címlap Bemelegítő Szex korszakokon át - Lepedőakrobatizmus Vízöntő módra?
Figyelem, felnőtt tartalom!

Szex korszakokon át - Lepedőakrobatizmus Vízöntő módra?

SzexHoroszkóp - Bemelegítő

Sokat hallani arról, hogy asztrológiai szempontból egy korszakváltás kellős közepén vagyunk és most lépünk át a Vízöntő korába. Na de mit is jelent mindez a szex tekintetében? Most akkor mindenki vízöntő módra fog lepedőakrobatikázni? Arról van itt szó, hogy a nagyjából 2000 éves korszakok során egyfajta általános hozzáállás figyelhető meg, ami alól a szexualitás sem kivétel. Hát akkor pattanjunk fel kedvenc időgépünkre, mert most egy képzeletbeli utazás veszi kezdetét a történelmi korok hálószobáiba!

A Kos korszak

Egyből a messzi-messzi ókorban kezdjük meg ezt a kis kiruccanást, ahol számunkra talán megdöbbentően nyíltan kezelték a szexualitást. A meztelenség teljesen természetes volt, és sem testükben sem vágyaikban - bármilyenek is legyenek - nem találtak semmilyen szégyenletest vagy kivetnivalót. Nem okozott számukra gondot megélni nőiességüket illetve férfiasságukat, és abban gondolom egyetértünk, hogy mindezek megfelelő alapot nyújthattak a jó szexhez. De én egyből tovább is mennék, mert ami azt illeti az ókoriak nagyon is jól ismerték a gyönyörszerzés fortélyait, és nem szégyellték használni is őket. Természetes volt számukra a meztelenség, tisztelték testüket és örömüket lelték benne. Bár mindez még modern társadalmunkban is igen kívánatos cél lehet, azonban az idő előrehaladtával nyíltságuk árnyoldalaival is szembekerültek. A kicsapongó orgiák, az egyre elharapódzó homoszexualitás és más szexuális devianciák a korszak vége felé közeledve oly mértékben elharapóztak, hogy már az érzéki örömöket keblükre ölelő társadalmat is kihívás elé állította annak elfogadása.

A Halak korszak

Ha kibillen a mérleg annak nagyon gyakran pont az lesz az eredménye, hogy átesünk a ló túloldalára. Így a buja Róma társadalmának romjain már egy teljesen más beállítottságú korszak, nagyságrendekkel szigorúbb erkölcse verhetett gyökeret. Ezt az időszakot az egyház hatalma fémjelezte. Az egyház álláspontja szerint a test bűnös dolog, amit sanyargatni kell. Ebből pedig egyenesen következik, hogy a szexualitás elítélendő. A tiltott dolgok azonban sokkal édesebb gyümölcsnek bizonyulhatnak, így elődjeink rendre bűnbe estek elítélendő és állatias ösztöneik miatt.

Azon fiatal eladósorba került lányok illetve ifjú férfiúk számára, akik az intelmek ellenére a nászéjszakájukat vagy tűzkeresztségüket mégis sóvárgó izgalommal várták, bizonyára kiábrándító - vagy akár sokkoló is - lehetett szüzességük elvesztése során a mocskos és esetleg fájdalmas valóság. Voltak, akikre már korán nagy hatást gyakoroltak az egyház tanításai, vagy szüleik intelmei, és voltak akik a valóságból kiábrándultan a vallás felé fordultak, imádkoztak és igyekeztek gátat szabni vágyaiknak. Mind tudjuk azonban, hogy még az egyház szigora sem tudta kinevelni belőlünk az érzéki örömök iránti vágyat. Így voltak olyanok is, akik megtanulták, hogyan élvezzék a testüket. Ők azok, akik szenteskedő viselkedéssel bort ittak, miközben vizet prédikáltak.

A megszaporodó egyházi rendek, kolostorok és zárdák lakói a szexuális vágyat vallásos áhítattá formálták át. Rosszabb esetben persze a szexuális energiákat nemes egyszerűséggel elnyomták, amik így rendre a legszélsőségesebb formákban törtek a felszínre, amit például a babonás sötét középkorban gyakran démoni megszállásként értékeltek.

Persze a szexuális tevékenységek a Halak korszakban ugyanúgy virágoztak, mint bármely más korban, de kollektíven el voltak utasítva, és ez az elutasítás az évszázadok során egyre csak mélyült.

Néhány történész kutatásai szerint nem mégsem volt annyira szigorú ez a szex ellenesség, de logikus is, hogy egy teljesen nyitott hozzáállású társadalomból nem lesz csak úgy, hipp-hopp önmegtartóztatók gyülekezete. Időbe telt mire elterjedt az új közerkölcs, ami leginkább a korszak végén csúcsosodott ki, amikor is a szex abszolút tabuvá vált - gondoljunk csak déd- és nagyszüleink szexhez való hozzáállására.

A Vízöntő korszak

Társadalmi szinten tehát a nemiséget teljesen elutasították - és ez vezetett a szexuális forradalomhoz.

A Vízöntő mindenkor a nagy szabadságharcos, újító, lázadó, forradalmár; így nem meglepő, hogy korszakának első fuvallatai a szex területén is a felszabadulás lehetőségét hozták magukkal. Egy tabukba belemerevedett társadalomban még ésszerű dolgokat is nehéz lehetett elfogadtatni, így csak egy nagy erejű, felkavaró esemény - jobban mondva azok sorozata - tudta igazán fejbe kólintani az embereket. Gondoljunk csak bele, hogy az első időszakokban mekkora botrányt kevertek például a szexualitással foglalkozó könyvek, tanulmányok. De pont ezeknek a botrányoknak a vihara hozta az átlagemberek számára a felszabadulás lehetőségét.

A Vízöntő korában társadalmi szinten lehetőségünk van megszabadulni mindenféle a szexualitást érintő tabutól és szabadon megélni nemi energiánkat. Már nyíltan lehet beszélni a szexről. Persze sokan még ma sem szívesen teszik ezt, de a társadalmi keret legalább már adott hozzá.

Fontos lett az egyenrangúság, így a sok száz éves hagyomány, amely csak a férfiak kielégülésére koncentrált ma már kiveszni látszik és egyre inkább az dívik, hogy mindkét fél tegyen a másik élvezetére. A Vízöntő korszakhoz kapcsolódó szexualitás egy másik eleme a laza kapcsolatban létrejövő együttlét. Ilyen laza kapcsolat lehet akár egy barátság is. Nem véletlen tehát, hogy a baráti szex napjaink egyik népszerű filmtémája is egyben.

De jöhet minden, ami szokatlan, rendhagyó, különc vagy extrém. Elég csak egy kötetlen beszélgetés baráti körben a szexről - különösen, ha fiatalokról van szó - és máris előjön: az emberek a minél extrább és különlegesebb élményeikre büszkék. Trendi lett az élményvadászat, ami még a kicsapongástól és a szabályok áthágásától sem riad vissza. Az internetnek köszönhetően felbukkant egy merőben új jelenség is a terítéken: a kiberszex. Korábban csak a fantasztikus filmekben bukkant fel a teljes mértékben virtuális szex gondolata, de talán ez már a nem is annyira távoli jövőben hétköznapi jelenséggé válhat, jól demonstrálva korunk Vízöntő jellegét.

-Little Lion-
Ahol még olvashatsz tőle: http://kisoroszlan.wordpress.com
A Facebookon pedig ITT találod!

Hozzászólás írásához előbb jelentkezz be vagy regisztrálj.

Ezt se hagyd ki!
^ Fel